Nieuws Kia 2014.

Op deze pagina vindt U het laatste nieuws omtrent de automerken van Nijendijk BV.
Klik op de foto's voor de complete tekst.

 

Nijendijk BV is niet verantwoordelijk voor de inhoud en tekst van de weergegeven berichten!

Kia Venga winnaar Trekauto van het Jaar in A-klasse

De Kia Venga is door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste uit de test. In een testoverzicht dat de Consumentenbond vandaag publiceerde, en waarin auto’s in negen verschillende categorieën werden beoordeeld, ontving de Venga het predicaat ‘Beste uit de test’ in de klasse van de kleine ruimtewagens.

Het oordeel van de Consumentenbond liet geen twijfel bestaan over de capaciteiten van Kia’s compacte midi-MPV in het B-segment. “Door zijn hoge carrosserie kun je gemakkelijk in- en uitstappen en zit je lekker hoog. Hij biedt opvallend veel ruimte voor inzittenden en koffers. De Venga vertoont een prettig weggedrag en de zuinige motor levert goede prestaties. Alle knoppen en hendels laten zich gemakkelijk bedienen. Ook de veiligheid, afschrijving en betrouwbaarheid zijn in orde.” Aldus het oordeel van de Consumentenbond.

Strenge vereisten
Om voor het predicaat ‘Beste uit de test’ in aanmerking te kunnen komen, dient een auto aan tal van strikte richtlijnen van de Consumentenbond te voldoen. Bovengemiddelde scores op het gebied van rijgedrag, veiligheid en verbruik zijn een eerste vereiste.

Veiligheid
Daarnaast moet een auto de maximale score van vijf sterren in de strenge Euro NCAP botsproefcyclus behalen en minimaal vier van de vijf beschikbare sterren in de Ecotest van de Consumentenbond scoren.

Afschrijving
En tot slot kan een auto die meer afschrijft dan zijn concurrenten nooit als beste getest worden door de Consumentenbond. De Kia Venga conformeerde zich zonder problemen aan al deze kwalificaties en kwam letterlijk en figuurlijk als beste uit de test in de klasse van de kleine ruimtewagens.

Kia Venga – voor Europeanen door Europeanen
De Venga is ontworpen in Europa voor Europese consumenten en ook de productie vindt op ons continent plaats. De stijlvolle en opvallend ruime Kia Venga heeft sinds de introductie eind 2009 uitstekende verkoopresultaten voor het Koreaanse merk geboekt. Tot nu toe zijn er ruim 150.000 units verkocht in Europa, waarvan 29.000 in 2013. De Venga wordt uitsluitend geproduceerd in Kia’s Žilina-fabriek in Slowakije.

Kia-rijders kunnen Venga ook waarderen
Uit de verschillende klantbeoordelingen blijkt ook dat de gemiddelde Venga-rijder tevreden is over de auto. Uit ruim zeventig reviews scoort de Venga een gemiddelde van een 8,3.

Eerder won de Kia Venga de ANWB-verkiezing Trekauto van het Jaar 2011!

Terug naar het nieuwsoverzicht!