Nieuws Kia 2014.

Op deze pagina vindt U het laatste nieuws omtrent de automerken van Nijendijk BV.
Klik op de foto's voor de complete tekst.

 

Nijendijk BV is niet verantwoordelijk voor de inhoud en tekst van de weergegeven berichten!

Niet Duitse maar Zuid-Koreaanse auto levert meer op

Om erachter te komen of het imago van een merk invloed heeft op de prijzen van tweedehands auto’s heeft Z24 onderzoek gedaan naar de waardedaling. Uit ruim 170 duizend occasions is gebleken dat de Zuid-Koreaanse en Japanse auto’s het meeste waardevast zijn.

De prijzen van de auto’s uit deze landen dalen met gemiddeld 11,29 procent (Japan) en 11,32 procent (Zuid-Korea) per jaar terwijl Duitse auto’s een gemiddelde waardedaling hebben van 13,69 procent.

Picanto uit A-segment staat sterk
Opvallend is dat de Japanse en Zuid-Koreaanse auto’s in vrijwel elke klasse hun prijs weten te behouden. En in het A-segment zijn ze nog waardevaster; gemiddeld dalen deze auto’s 10,9 procent in waarde. De Kia Picanto voert hier de lijst aan (-9,52%), gevolgd door de Japanse Suzuki Alto (-9,3%) .

7 jaar garantie
Uit een eerder onderzoek is ook gebleken dat de 7 jaar garantie een positief effect heeft op de restwaarde. Het garantie aanbod is niet alleen een duidelijk signaal van de hoge kwaliteit van Kia-modellen, het leidt tevens tot een kostenbesparing voor klanten bij het kopen van nieuwe en gebruikte Kia-modellen.

Lees hier het volledige artikel van Z24; "Niet een Duitse maar Koreaanse auto blijft meeste waard"

Terug naar het nieuwsoverzicht!