Automobielbedrijf Nijendijk - sinds 1962

Automobielbedrijf Nijendijk is al jaren dealer van Toyota voor Zutphen en omstreken.
Ons bedrijf is gestart in 1962 en richt zich al vele jaren op de verkoop en service van Toyota’s.
 

Bent u in de markt voor een nieuwe- of gebruikte Toyota dan adviseren wij u graag met ons ervaren team! Ook voor onderhoud, reparaties, APK, airco en banden bent u van harte welkom in onze moderne werkplaats.

Jan Nijendijk, sinds 1977 in het familiebedrijf en al sinds jaar en dag directeur.
 
 

Het adres waar SERVICE groot geschreven wordt sinds 1962!
Onze missie is om 100% klanten tevredenheid te genereren en altijd kwaliteit te leveren.
Kortom u als klant moet zich prettig voelen bij ons aan de balie, in de showroom en in de werkplaats.

VerkoopMagazijnWerkplaats

Jan Nijendijk
Frank Goorhuis

Edo van der Mijden
Marcel Bulten

Edo van der Mijden
Marcel Bulten

Nijendijk en het gezin:
Als gezins auto is een Toyota of KIA een gewilde auto. Beide merken geven uitgebreide garantie en service. Onze toegevoegde waarde ligt in het goed luisteren naar uw wensen en het geven van een goed advies.

Nijendijk en de zakelijke gebruiker:
Voor de zakelijke rijder gelden meestal ook de aspecten van het gezin en daar boven op komen nog een aantal specifieke zaken, zoals het lease bedrag, de bijtelling, het onderhoud het vervangend vervoer etc. Wij kunnen de mogelijkheden voor u overzichtelijk in kaart brengen en maken graag een offerte op maat. 

Verzekeringen:
Wij kunnen u diverse polissen aanbieden voor de verzekering van uw auto, zodat de reparaties bij schade altijd via ons bedrijf worden afgehandeld volgens de originele weg met originele onderdelen zonder waarde verlies voor u!!
Informeer naar de Toyota Polis, KIA Polis en de Bovag Premium Polis.

Verkoper Frank GoorhuisOccasions:
Doorlopend hebben wij een groot aanbod van occasions. Als u op zoek bent naar een gegarandeerde occasion met volledige garantie tot wel 24 maanden dan bent u bij ons aan het goede adres. Onze occasions zijn altijd concurrerend geprijsd en bij aflevering voorzien van een beurt, APK en de auto word netjes gepoetst voor u klaar gezet. Wij maken graag een scherpe offerte voor u op één van onze Toyota’s, KIA’s, MG’s, Rovers en de overige ingeruilde auto’s. 

Reparatie en onderhoud:
Onze goed geoutilleerde werkplaats is op alle onderhouds- en service aspecten voorbereid. Met ons enthousiaste team onderhouden wij graag uw auto en geven advies over eventuele reparaties.

APK keuringen:
Wij keuren alle merken auto’s.

Onderdelen levering:
Toyota, KIA, MG en Rover onderdelen leveren wij dagelijks aan u.

Ruitreparatie/vervanging:
Wij werken dit exact af volgens de voorwaarden van uw verzekeringspolis. Dus zonder eigen risico bij reparatie.
Nu ook 24-uurs service via 06-0991 213 in noodgeval.

Schade reparatie, taxatie en merkgarantie:
Deze worden verzorgd voor alle door ons verkochte auto’s. Wij zijn Bovag Premium Partner, wij mogen alle Reparaties direct uitvoeren en wij werken ook voor alle andere verkerings maatschappijen. Wij hebben de specifieke kennis in huis om uw auto vakkundig volgens fabrieksvoorschriften en in overleg met de verzekeringsexpert weer 100% in orde te maken met uitsluitend originele onderdelen. Ook uw carrosseriegarantie blijft gehandhaafd! 

*Laat u niet sturen bij schade, overleg eerst met ons wat het best voor u en uw auto is!!

Leenfiets/leenauto/huurauto:
Hiervoor hebben wij een aantal fietsen en auto’s beschikbaar. Maak bij de afspraak kenbaar waar u gebruik van wilt maken.

Het onderhoud van uw airconditioning installatie is periodiek belangrijk voor een goede werking, zowel in de winter als in de zomer!
Laat uw airco minimaal 1 keer per jaar controleren. Onze werkplaats is hiertoe bevoegd en heeft een aantal getrainde monteurs om uw airco in top conditie te houden.

Onderstaan een aantal tips voor meer plezier aan uw airco:

Tip 01. Regel periodieke controles.
Tip 02. Gebruik de airco bewust.
Tip 03. Zet de airco één keer per week een paar minuten aan.
Tip 04. Zet voor vertrek deuren of ramen open.
Tip 05. Zet de airco niet te koud.
Tip 06. Gebruik de airco bij regen of in de winter.
Tip 07. Zet de airco uit voor de motor uitgaat.
Tip 08. Voorkom verstoppingen van uw airco.
Tip 09. Maak de airco schoon.
Tip 10. Zet de airco uit bij extra verbruik.
Tip 11. Lees het instructieboekje van uw airco.
Tip 12. Schrik niet van een plasje onder uw auto

Op 3 januari 1962 begon H. Nijendijk in de Spittaalstraat het garagebedrijf. Nog maar net gestart werd hij benaderd voor het dealerschap van Morris en MG. Nijendijk was niet onbekend met het Britse merk en aanvaarde dan ook het dealerschap.

1962: Zo is het begonnen.
Het aantal personenautos was zeer gering dus repareerde hij ook vrachtwagens. Die waren in die tijd belangrijker dan personenautos. Maar dat veranderde. Het bezitten van een auto werd steeds algemener en het werk voor Nijendijk nam toe.
Er moest uitgebreid worden. In 1968 werd het naastgelegen caf De Klok bij het autobedrijf aangetrokken. Er kwamen een showroom, kantoor en een magazijn.

In 1977 kwam Nijendijk jr. in de zaak. In de werkplaats kon hij zijn theoretische kennis, opgedaan op MTS (autotechnieken) in de praktijk brengen. Op die manier leerde hij het bedrijf uitstekend kennen. De groei zette door. Buurman Spuiterij Bosch ging verhuizen, het pand werd gekocht en ingericht als werkplaats terwijl de bestaande werkplaats tot showroom werd verbouwd. Door die uitbreiding en de goede prestaties kwam de beloning in de vorm van het prestigieuze dealerschap van Rover.

In 1992 werd er opnieuw verbouwd. Zoon Jan had inmiddels het roer overgenomen. Hij ging zich oriënteren op nieuwbouw. Het resultaat was dat in 1998 het huidige bedrijf op het bedrijventerrein “De Revelhorst” werd betrokken. Een modern bedrijf met alle faciliteiten van deze tijd. Een afbeelding hiervan vindt U op de mainpage.

Sedert 1 februari 2001 had het bedrijf ook een vestiging in Apeldoorn. Rover dealer Hondus kon worden overgenomen en dit zag men bij Nijendijk wel zitten gezien de schaalvergroting in de autowereld. Apeldoorn sluit uitstekend aan op het rayon Zutphen. Op de bestaande locatie en in het voor Apeldoorn vertrouwde pand aan de Kanaalstraat gaat men daarom zeer voortvarend de komende jaren van start. Na een paar maanden van verbouwen, schilderen, aanpassen, herinrichten, inventariseren en nog veel meer waren ze er helemaal klaar voor om de klanten optimaal te ontvangen. Hoewel men in Zutphen in een ultra modern pand is gehuisvest, was het een geweldige uitdaging voor het personeel om ook van het wat oudere pand aan de Kanaalstraat iets moois te maken. De bereikbaarheid in de Apeldoornse binnenstad heeft voor- en nadelen, maar het bedrijf beschikt over een ruime parkeerplaats.

Sedert 1 oktober 2003 is Nijendijk ook Toyota dealer. Na een korte periode als satellietdealer te hebben gewerkt voor Skoda is het japanse merk gentroduceerd. Op de vraag van Toyota importeur Louwman & Parqui of eigenaar Jan Nijendijk naast MG’s en Rovers ook Toyota’s wilde verkopen, was de beslissing snel gekomen. Een juiste keuze, zo blijkt: koopavonden werden eerder niet georganiseerd. Maar nu kunnen de verkopers pas dik na negenen naar huis. Het merk Toyota is een verbreding van het assortiment van de Zutphense vestiging. In Apeldoorn vindt men alleen Rovers en MG’s in de showroom.

In 2005 is er door de situatie met MG-Rover een aanpassing van de organisatie nodig. Besloten is om per eind 2005 alle aktiviteiten voor het merk MG-Rover te concentreren in Zutphen. Het personeel van de Apeldoornse vestiging is ingepast in Zutphen, zodat voor de relaties uit het rayon Apeldoorn de bekende aanspreekpunten blijven bestaan.

In de toekomst hopen wij dat MG-Rover zal doorstarten met de Chinezen. Zowel de Nanjing groep als SAIC groep hebben grootse plannen om nieuwe MG en/of Rover modellen op de markt te brengen. Er zullen jaarlijks nieuwe modellen volgen, zodat dit de komende jaren zeker nieuwe mogelijkheden zal bieden. Voorlopig is dankzij Xpart de service en de onderdelen levering gegarandeerd en worden alle bestellingen keurig geleverd volgens plan.

Ook Toyota komt natuurlijk jaarlijks met een groot aantal vernieuwingen en zal dit zeker ook de komende jaren doen, uitbreiding van de Clean Power diesels, de hybride technieken enz enz. blijven zich aandienen. Dit is een stevige basis voor ons bedrijf en zal de continuiteit ten goede komen.

In de zomer van 2007 vierden wij een gezamelijk 50 jarig jubileum van 2 vaste krachten. Te weten: Johan Draayer , 30 jaar monteur, en Marcel Bulten, 20 jaar in dienst waarvan de laatste jaren als receptionist. Met een mooie taart en een gezellige dag karten en barbecuen werd een en ander gevierd.

In 2008 vierden we alweer het 10 jarig jubileum van ons pand aan de Revelhorst. Het pand werd aangepast aan de nieuwe Toyota huisstijl en de MG Rover elementen met daarbij behorende X-part borden zijn verplaatst naar een mooie plek op de garage gevel. Zowel binnen als buiten is er het een en ander veranderd. Buiten is de reclame geheel vernieuwd met frisse reclame uitingen en is er een grootte Toyota entree gekomen rondom de hoofdingang. Ook binnen zijn er een aantal fraaie showroom kasten en zitjes gekomen in het concept van Toyota.

Na een succesvol jaar 2009, is 2010 een jaar geweest waarin wij het merk KIA hebben toegevoegd aan onze merken portfolio. Voor de Rovers en MG’s is er een occaisionhal gevonden waar u op afspraak de auto’s kunt bezichtigen. Op de vrij gekomen plek in de showroom staan nu de modellen van KIA met 7 jaar garantie, auto’s van klein: de Kia Picanto tot groot: de KIA Sorento.

2012 is het jaar waarin ons bedrijf haar 50 jarig jubileum viert, een hele mijlpaal waar wij allen trots op zijn. Op de officiele dag hebben wij dit gevierd met koffie en gebak. In de loop van het jaar zullen hier nog diverse aktiviteiten worden ontplooid voor zowel Toyota, Kia als ook onze gegarandeerde Occasions en werkplaats.

Wij nodigen u dan ook graag uit voor een bezoek aan ons gerenomeerde, ruim 50 jaar jonge bedrijf.

Nieuw & occassions

Bekijk ons aanbod nieuwe auto´s, demowagens en occasions.

APK-keuring

Bij Nijendijk keuren wij auto's
van alle merken

Reparatie en onderhoud

Onze werkplaats-specialisten
weten raad met uw auto.